luni, 3 octombrie 2011
Din ce este alcatuit un calculator - Ansamblare PC
1.Hardware
Ansamblu de componente fizice care exzecuta o succesiune de operatii descrise printr-un program.
PARTI COMPONENTE
-Unitatea centrala
-Carcasa (contine sursa de alimentare);
-Placa de baza (contine circuite electronice, magistrale, sloturi ISA-16 biti PCI-32 biti, chipset-ul);
-Procesorul (circuit integrat care realizeaza operatii matematice si logice ; se caracterizeaza prin magistrala interna – 16,32, 64 biti si frecventa interna);
-Memorie - interna (inmagazineaza datele si instructiunile in vedereaprelucrarii; poate fi de tipul ROM-read only memory, RAM- random acces memory , CACHE-memorie tampon rapida);
-Memorie externa/de masa (constituita din FDD-discuri amovibile cu capacitati de 1,44 Mb si diametru de 3,5 toli, unitati ZIP-100 Mb, unitati LS 120-120 Mb, HDD- discuri fixe WINCHESTER 2,1-10 Gb, CDROM – 640 Mb, DVD-17 Gb, banda magnetica ).
-Placi adaptoare (permite procesorului sa comunice cu echipamentele periferice si de stocare ; prevazute cu porturi pentru conectarea dispozitivelor periferice )
Echipamente periferice
Dispozitive de introducerea datelor:
a. Tastatura (cea mai utilizata cale de comunicare om- calculator)uzual are 101-103 taste aranjate ca la masina de scris in standard american QWERTY alfabetice, numerice, simboluri-&,*,/,
functionale –F1-F12, ajutatoare –sageti,HOME-revenire la inceputul de linie sau pagina, END-revenire la sfarsit de rind pagina, PgUp-mutare cu o pagina in sus, PgDn-mutare cu o pag in jos, Insert-comuta in modul inserare-suprascriere, de control a introducerii testului – Enter-lanseaza in lucru o comanda, Esc- permite renuntarea la o comanda, Tab-permite comutarea intre ferestre,meniuri,obtiuni, Backspace-sterge caracterul din stanga cursorului, Del-sterge caracterul de pe cursor, pentru controlul tastaturii –Shift –permite alegerea caracterului scris pe tastatur sus-stanga sau a majusculelor, Capslock- permite comutarea majuscule minuscule, Ctrl, Alt-pentru diverse comenzi, pentru controlul computerului – Print Screen-permite copierea ecranului text la imprimanta, Pause- opreste executarea unui program, combinatii de taste- Ctrl+Alt+Del- reseteaza la cald computerul).
b. Mouse-ul (dispozitiv de introducere a datelor in mod grafic prin selectarea optiunilor de pe ecran cu ajutorul unui cursor grafic)
c. Scanner-ul (dispozitiv ce permite conversia documentelor text sau imagine tiparite in formatul digital accesibil computerului)
d. Creionul optic , joystick-ul –utilizate mai rar
Dispozitive de iesire a datelor:
a.Monitorul/dispay-ul (sistem ce permite afisarea sub forma de imagine generata prin puncte-pixeli a activitatii desfasurate ; pot fi cu tub catodic , cu cristale lichide , TFT- cu film de tranzistori , cu plasma ; au diagonala cuprinsa intre 10 toli si 21 toli ; rezolutia grafica este data de adaptorul grafic la care este cuplat VGA=640x480 , SVGA =800x600 , 1024x768 , 1280x1024 etc)
b. Imprimanta (permite tiparirea rezultatelor obtinute in urma operatiilor realizate cu calculatorul; poate fi matriceala-9-24 ace cu jet de cerneala, laser, asigura rezolutii intre 200-1200 de puncte pe inch patrat si viteze de 150 caractere/secunde si 24 pagini/min.
c. Modemul (permite comunicarea intre calculatoare prin intermediul liniei telefonice)
d. Plotterul (permite realizarea desenelor cu format mare; poate fi cu penita, cu jet de cerneala, termic)
e. Boxe (permite emiterea de sunete).
2.Software
Reprezinta totalitatea programelor disponibile intr-un sistem de calcul.
Cele mai reprezentative programe sunt :
-sistemul de operare (ansamblul de programe de control si serviciu care coordoneaza calculatorul in executarea sarcinilor sale si asista programele de aplicatii si utilizatorul; asigura interfata om-calculator printr-un limbaj de comanda)
-limbajele de programare (limbaj in care se scrie un program informatic; pot fi specifice procesorului-cod masina, limbaj de asamblare, independente de procesor-limbaje de nivel inalt- Pascal, C; limbajul permite conversia programului in cod masina direct utilizat de procesor prin metoda compilarii-executa conversia intregului program, sau interpretarii –executa conversia pas cu pas)
-programe utilizator (programe specifice domeniului de destinatie- Word, Excel, AutoCAD)
-programe utilitare (usureaza activitatile desfasurate pe computer-Norton Commander,Norton Utilities, XtreeGold)
1. CD drive or DVD drive
2. Diskette drive
3. Power button
4. Lower drive-bay cage
5. System board
6. Accelerated graphics port (AGP) slot
7. PCI slot
8. Heat sink
9. Fan sink
10. Power supply
Programare Pc!
/* Varianta 15 */
#include
#include
using namespace std;
int main()
{
int a[10][10], n, m, k, i, j;
do
{
cout<<"n= ";
cin>>n;
k=0;
m=n;
while(m!=0)
{
m=m/10;
k++;
}
}
while(k!=5);
for(i=1; i<=6; i++)
{
for(j=1; j<=6; j++)
if(i==j) a[i][j]=0;
else
if(i
n=n/10;
}
for(i=1; i<=6; i++)
{
for(j=1; j<=6; j++)
cout< cout<
return 0;
}
luni, 5 septembrie 2011
Berea care te Inspira!
Alcool: 4.5
EP : 9.5
Incrediente: apa,malt,hamei,malai
Producator: S.C. European Food S.A.
Since:
Descriere: Berea Servus, fabricata dupa o reteta germana originala, este combinatia desavarsita dintre incredientele de cea mai buna calitate si cea mai moderna tehnologie germana. Avand in compozitie apa de la Stana de vale, ce provine din inima muntilor, de la o altitudine de 1100 metri, Servus este o bere dedosebita, pe care o veti savura cu placere.Multumesc.
joi, 23 iunie 2011
marți, 7 iunie 2011
duminică, 29 mai 2011
marți, 10 mai 2011
duminică, 8 mai 2011
duminică, 1 mai 2011
marți, 12 aprilie 2011
Proiectul Yahoo messenger
Noaptea de Halloween
Totul a inceput la scoala, planuri, distractie costume tot ce se putea.Aveam atatea lucruri
de facut incat nici nu stiam cu ce sa incepem. La 5 incepea marea petrecere.Mi-am imbracat
rapid costumul si am plecat.Un machiaj strident nu strica niciodata.ajunsi acolo am
dansat au fost concursuri totul facut la scoala, dar plictiseala sa abatut asupra noastra si am
hotarat sa mergem in plimbare si poate la un fum in vechiul liceu.
Totul era grozav la inceput , si abia se lasase noaptea.De la o vreme ceva straniu se intampla
.vechiul candelabru din hol se misca nestingherit,teama ma cuprins.O fata care era cu mine
mia spus sa am grija pe unde calc dar eu fiind mai neindemanatica am alunecat jos ,
intr-o groapa(vechiu liceu de aici e devastat de a dreptul) Nemes Lucian.
Ziua de Petrecere
Totul a inceput la un prieten acasa cand am vizualizat un film Halloween si ne-am gandit sa ne imbracam in costume specifice halloween .Marea petrecere a inceput si am hotarat sa mergem la plimbare pana la vechiul liceu din oras.Cand am ajuns acolo era o casa care scotea fum.La 5 incepea marea petrecere de halloween.Si am ajuns si ne-am distrat am stat vreo 4 ore cu baieti si am baut suc si dupa am mers din case in case pentru dulciuri si bomboane. Ciorba Emanuel
marți, 15 martie 2011
Imprimarea unui document in Microsoft Word 2003
Afișare totalăAfișare totală
Ascundere totalăAscundere totală
Prin imprimarea unui document într-un fișier nu la o imprimantă se salvează documentul într-un format pe care îl poate utiliza altă imprimantă.
De exemplu, dacă doriți ca documentul să fie imprimat de un serviciu de imprimare de calitate care utilizează imprimante cu rezoluție mare, aveți posibilitatea de a imprima documentul într-un fișier și de a duce apoi acel fișier la o imprimantă de calitate.
Notă Când imprimați într-un fișier, mai întâi trebuie să stabiliți care imprimantă — de exemplu, o imprimantă PostScript — va imprima fișierul în final.
1. În meniul Fișier, faceți clic pe Imprimare.
2. Din caseta Nume, faceți clic pe imprimanta utilizată pentru imprimarea fișierului.
3. Selectați caseta de selectare Imprimare în fișier și apoi faceți clic pe OK.
4. În caseta Nume fișier, din caseta de dialog Imprimare în fișier, introduceți numele fișierului.
Când imprimați într-un fișier, Microsoft Word păstrează informații precum sfârșituri de linii și sfârșituri de pagină (sfârșit de pagină: Punctul în care o pagină se sfârșește și începe o alta. Microsoft Word inserează în locul dvs. un sfârșit de pagină "automat" (sau soft), sau forțați un sfârșit de pagină într-un anumit loc inserând un sfârșit de pagină "manual" (sau hard).) și spațiere font.
luni, 14 martie 2011
marți, 1 martie 2011
marți, 22 februarie 2011
duminică, 6 februarie 2011
O intamplare in vacanta
Ma ganeam la vacanta, ma gandeam ca a trecut....si ca mi-ar placea sa-i simt macar mirosul. voua ce piesa va aduce aminte de relaxare, libertate,voiosie, TIMP LIBER, deci, VACANTA.Presupun ca marea majoritate dintre noi si-au petrecut vacante la bunici. Hai sa ne aducem aminte de copilarie...acum ca ne apropiem de Craciun - sarbatoare cu si pentru copii. Vacanta la bunici...care este cea mai frumoasa amintire.Plec cu verisoara mea si trecem printr-o padure scaldata de razele diminetii. Nu-i departe izvorul, dar noi ne oprim sa privim fluturii si bondarii. La radacinile brazilor sunt ciuperci. Ma aplec sa culeg.
- Nu lua de acolo! zice Saveta. Acelea-s neabuni, mergem la Dorna dupa bureti galbeni cea saptamana cu tanti Aurelia.
Cat am hoinarit nu stiu, dar am luat apa rece din izvor si ne-am intors pe deal. Iarba era cosita si oamenii pranzeau. Soarele frigea. Dupa ce am mancat, noi, copiii, am alergat pe deal si am facut coronite din flori, ba am mai si mancat fragute gasite pe la marginea hotarului.Cand s-a inserat eram in drum spre casa. Pe drum ne-am intalnit cu alte care ce se intorceau de la lucru. Oamenii, multumiti, isi dadeau binete.
Am intrat in ograda, m-am spalat, si nu stiu cand am adormit.
Pentru cei ce traiesc acolo, viata este deosebit de dura. De fan depinde viata animalelor si a lor de ele, dar pentru copii totul pare o joaca si o bucurie.
- Nu lua de acolo! zice Saveta. Acelea-s neabuni, mergem la Dorna dupa bureti galbeni cea saptamana cu tanti Aurelia.
Cat am hoinarit nu stiu, dar am luat apa rece din izvor si ne-am intors pe deal. Iarba era cosita si oamenii pranzeau. Soarele frigea. Dupa ce am mancat, noi, copiii, am alergat pe deal si am facut coronite din flori, ba am mai si mancat fragute gasite pe la marginea hotarului.Cand s-a inserat eram in drum spre casa. Pe drum ne-am intalnit cu alte care ce se intorceau de la lucru. Oamenii, multumiti, isi dadeau binete.
Am intrat in ograda, m-am spalat, si nu stiu cand am adormit.
Pentru cei ce traiesc acolo, viata este deosebit de dura. De fan depinde viata animalelor si a lor de ele, dar pentru copii totul pare o joaca si o bucurie.
luni, 17 ianuarie 2011
Toleranta si Intoleranta
Toleranţă (lat.: tolerare = a suporta) este un termen social, etic şi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ, care defineşte respectul libertăţii altuia, a modului său de gândire şi de comportare, precum şi a opiniilor sale de orice natură (politice, religioase etc.). Toleranta inseamna bunul simt de a nu fi egoist si a intelege ca ceva ce pentru tine este poate lipsit de importanta pentru altul vine pe primul loc. Lipsa tolerantei este egoism iar egoismul este sursa tuturor relelor din lume. oleranta inseamna bunul simt de a nu fi egoist si a intelege ca ceva ce pentru tine este poate lipsit de importanta pentru altul vine pe primul loc. Lipsa tolerantei este egoism iar egoismul este sursa tuturor relelor din lume.
Toleranta este respectul, acceptarea si aprecierea bogatiei si diversitatii culturilor lumii noastre, felurilor noastre de expresie si manierelor de exprimare a calitatii noastre de fiinte umane. Ea este incurajata prin cunoasterea, deschiderea spiritului, comunicatie si libertatea gandirii, constiintei si credintei. Toleranta este armonia in diferente. Ea nu e doar o obligatiune de ordin etic; ea e, de asemenea, si o necesitate politica si juridica. Toleranta e o virtute care face ca pacea sa fie posibila si care contribuie la inlocuirea culturii razboiului cu o cultura a pacii. Plecand de la premisa ca in actualul context
educational educatia civica se profileaza ca un demers complex ale carui
dimensiuni: educatia pentru democratie si civism, educatia pentru drepturile
omului, educatia pentru pace si toleranta, educatia interculturala etc., se inscrie
intr-o noua paradigma, care isi propune extinderea problematic al scolii si al
familiei catre mediul socio – cultural in ansamblul sau precum si de la premisa
ca obiectivul principal al intregului proces educational si in mod expres al
procesului didactic este formarea cetateanului activ, bine informat si responsabil,
capabil de implicare in viata sociala, vom concluziona: este nevoie de o reforma
scolara, reforma flexibila care sa permita elevilor sa se manifeste in mod creativ.
Cunoasterea abilitatilor intelectuale, afective sau psihomotorii, a capacitatilor
creatoare ale elevilor pot fi de un real folos profesorului diriginte si pot fi
valorificate in mod corespunzator prin antrenarea acestora, in programe, in
proiecte care sa vizeze pe o parte abordarea interdisciplinara a anumitor teme,
iar pe de alta parte implicarea in viata comunitatii.
Se propun ca obiective: definirea conceptului de toleranta, identificarea
situatiilor in care atitudinea indivizilor, institutiilor si societatilor este toleranta,
indentificarea situatiilor in care atitudinea indivizilor, institutiilor si societatilor
este intoleranta, valorificarea informatiilor dobindite la: sociologie, filosofie,
istorie, geografie, din alte surse de informare; formarea si dezvoltarea unor
capacitati de comunicare, a unor deprinderi corespunzatoare unor atitudini
sanatoase, de combatere a actiunilor intolerante de la scoala, din familie, din
grupul de prieteni.
O asemenea tema a avut drept motto “diversitatea nu este ceva rau, ci un bine”
John Stuart Mill.
Acceptarea diferentelor este elementul esential al existentei noastre ca fiinte
sociale.
Toleranta inseamna cunoasterea, recunoasterea si acceptarea modului de a
marți, 11 ianuarie 2011
duminică, 9 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)